Parterapi

Parterapi

Intet parforhold er uden udfordringer! Livet med karriere, børn, hjem og fritidsinteresser har måske fjernet fokus fra jeres parforhold. Kontakten og nærværet er måske røget i baggrunden, og hverdagen kan være præget af for mange skænderier og manglende forståelse for hinanden. Måske kæmper I med fastlåste konflikter og dårlig kommunikation, som gør det svært at tale om de sårbare og vigtige ting.

Her kan en upartisk 3. part være en god støtte i samtalerne, og hjælpe med at få øje på de dynamikker og mønstre I er fanget i. I får hjælp til at forstå og forandre dem, så vi sammen kan arbejde med at gå fra en reaktiv samtale til en åben og sårbar samtale.

Parterapi kan bruges til alle former for tætte relationer som venner, veninder, søskende, arbejdsrelationer m.fl. 

Der kan være mange grunde til at gå i parterapi

– Mange par oplever utroskab i løbet af deres forhold, og tillidsbruddet og de sårede følelser, gør det ekstra svært at komme igennem uden hjælp. Her kan parterapi være et godt sted at komme igennem den meget svære tid, med konstruktive værktøjer for begge parter.

– Måske er følelserne for hinanden blegnet, og I ønsker at komme tilbage til de gode og kærlige følelser og opmærksomheden for hinanden.

– Sammenbragte familier kan være en stor udfordring for alle i familien, og det kan specielt være hårdt for forholdet, når der skal navigeres i dine, mine og vores børn. Måske er to meget forskellige familiekulturer blevet bragt sammen, og hvordan forenes de forskellige opdragelsesprincipper – og skal de det? Glæden ved at være flyttet sammen, kan have hårde kår, og pladsen til romantikken være trang. Parterapien kan her være et sted, hvor I får tid til den nærværende samtale og få hjælp til konfliktpunkterne i forholdet.

– At blive forældre er en kæmpe omvæltning for parforholdet, og den nye
måde at være kærester på, kan være en stor udfordring. Alt for mange par
med små børn går fra hinanden, og det er min erfaring, at rigtig mange
forhold kan reddes ved at gå i parterapi!

mørk pink blomst

– Parterapi kan også bruges til at udvikle forholdet, løse kriser og måske være en hjælp til afklaring om forholdet skal fortsætte eller ej.

Lang tids konflikt og skænderier fjerner ofte nærværet,  og sårede følelser og mistillid kan være svære at hele. Det er min erfaring, at jo før I kommer i parterapi, jo større er muligheden for at redde forholdet.

Læs evt. denne fine artikel fra DR.

https://www.dr.dk/det-bedste-fra-dr/har-du-overvejet-parterapi-hvis-det-skal-virke-er-der-saerligt-en-ting-du-skal    

Fremgangsmåde og metode

Vi starter altid med en parsession, og nogen gange giver det mening, at jeg taler en gang med jer individuelt. Det tager jeg/vi stilling til efter 1. eller 2. session.

Jeg arbejder ud fra emotionsfokuseret parterapi (EFT-C), hvis gode effekt er underbygget af forskning. Da alle par og problemstillinger er unikke, er det ikke muligt på forhånd at sige, hvor mange gange I har brug for. Det giver som regel mening at have hyppige samtaler i starten af forløbet. Hyppigheden er afhængig af jeres konfliktniveau, men hver 2. eller 3. uge er som regel fint i starten.

Vil I spare lidt penge, er der mulighed for at købe et klippekort på 5 eller 10 gange. 

 

NB I offer couples therapy in english. If you are interested just give me a call, or send me an email.